duminică, 24 iunie 2007

Daca ati uitat cine e Adrian Nastase...

Cred ca tot mai multa lume il asteapta pe Adrian Nastase sa preia sefia PSD. Omul si-a declarat disponibilitatea de a reveni, spunind ca e "plin de energie". Asadar, e doar o chestiune de timp. Probabil ca pina la sfirsitul anului "Imparatul" va fi reinscaunat. Acestea fiind faptele, nu ne ramine decit sa ne intrebam. E bine? E rau?
Ca sa putem raspunde, eu zic sa ne reamintim cine e personajul. Putem folosi pentru asta motoarele de cautare. Eu am dat search la EVZ, pentru ca acolo am lucrat in perioada in care Adrian Nastase conducea Romania. Iata ce-am gasit pina cind m-am plictisit.


1 feb. 2001 - Nastase cere schimbarea conducerii Stirilor TVR. Intr-o interventie in direct pe care a avut-o de la Bruxeles, Nastase a auzit in casca injuraturile producatorului, motiv pentru care a cerut ca la intoarcere sa gaseasca o alta echipa de stiri.
7 feb. 2001 - "Adrian Nastase il vrea in fruntea SIE pe fostul sau consilier". E vorba de Ristea Priboi, fost securist, implicat in revolta muncitorilor de la Brasov (1987), astazi dat in cautare prin Interpol.
13 mai 2001. Adrian Nastase ataca CNSAS declarind ca nu a crezut si nu crede in rolul acestei institutii in care "sute de persoane ling dosare". "Aceasta lupta cu trecutul si dezgroparea de morminte nu foloseste la nimic".
23 oct. 2001 - "Goloti strazile, trece Adrian Nastase!" Buledardele Bucurestiului sunt pur si simplu golite de politie inainte ca limuzinele premierului sa treaca in voie.
17 mai 2002 - Operele lui Nastase, obligatorii la concursul MAE
8 aug. 2002 - Nastase pleaca la Neptun cu un elicopter apartinind SRI.
15 oct 2002 - Nastase: "Unele ziare au actionari straini, mai putin interesati de viitorul tarii"
20 nov 2002 -Nastase: "L-am aparat si-l mai apar pe Priboi".
3 sept. 2003 - "Nastase, scriitor pe banii nostri". Si-a tiparit o carte la Monitorul Oficial, pe cheltuiala guvernului.
11 nov. 2003 - "Nastase s-a saturat de ziaristi". Nastase a interzis conferintele de presa de lunea ale PSD, pe motiv ca e mereu obligat sa dea ochii cu ziaristii la iesirea din sedinta conducerii partidului.
12 apr. 2004 - Nastase: "Daca a luat 700.000.000 de dolari comision si nu a contribuit la campanie, este de doua ori vinovat". Afirmatia a fost facuta in cadrul unei intruniri secrete a PSD.

Ramin celebre referirile lui Nastase la adresa ziaristilor cu "poteci pe creier" si cu "comportament de maimuta". Daca, insa, nu doriti sa va manifestati precum maimutele va recomand sa cititi cu atentie ce scrie aici.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

Ceea ce scrii aici e nimic fata de cate a facut Basescu. Mai incearca totusi sa cauti. Evident, esti un ziarist de search pe google si copy-paste, nu ne indoiam de asta!

cristian Şuţu spunea...

bine, adrian :)

Anonim spunea...

Poate avem noroc si o sa conduca PSD-ul dintr-o celula calduta, asa cum isi conduc mafiotii prin filme familia. Dar la ce justitie aveam probabil o sa ajunga in parnaie cu o zi inainte de a da coltul, si o sa iasa dupa 2 ore pe caz de boala.

capitan de Play spunea...

@cristi sutu> chiar daca va fi reinscaunat Imparatul, lucrul in sine nu va aduce PSD pe culmile sondajelor de opinie. Dimpotriva, s-ar putea ca Traian, celalalt imparat (curios, in istoria Romei Hadrian ii succede lui Traian...)sa fie chiar mult mai vesel in perspectiva lui 2009. Ia sa ne inchipuim cum cautam pe google in 2010 campania pentru prezidentialele din 2009! Ce nume crezi ca va aparea cel mai des? Si eu cred acelasi lucru....
Have a nice day!

cristian Şuţu spunea...

@ ictin> azi dimineata, AN era asteptat la Inalta Curte. Se misca lucrurile.

@capitan> n-o sa-l mai vedem pe An la prezidentiale. mai degraba pe ponta, zic...

capitan de Play spunea...

@cristi sutu> adica an presedinte de partid si Ponta candidat la presedintie?!!! Unii il vad chiar si presedinte de partid...Ar fi o varianta doar daca ar candida impotriva lui Cioroianu si/sau MRU ori a nepotului lui Gizela Vass...Asa, cu Traian si Gigi nu ca nu intra in turul 2, nu ia nici 7%...Parerea mea. Si nu-mi amintesc sa-l fi vazut ca item in sondajele de opinie (sa stim si noi de cata notorietate se bucura omul...).

Raluca spunea...

Da, ai dreptate, e mult mai bine acum, ca va injura Basescu! :) Plecati capul si inghititi toata mizeria pe care o scuipa handicapatul asta, ba-i mai si multumiti. Si mai pretindeti ca nu va lasati manipulati!
A cam inceput sa va placa sa fiti tigani imputiti, nu-i asa? :P
Dar faptul ca omul asta se considera mai presus de lege nu conteaza, nu ? (tot la faza cu telefonul si cu tiganca imputita ma refer, insa nu doar la asta, ci la toate magariile pe care le-a facut razand in nas tuturor, inclusiv presei). Bineinteles, el are voie, ca e T.B. si de-aia.
Cred ca sunt tot mai multi ce au ajuns sa-l regrete pe A.N. si numarul lor tot creste... Oricum, prostia cu “raul cel mai mic” nu mai pacaleste si mi se pare o ipocrizie ieftina.
Parca sonda “piata” Sorina Matei, acum ceva timp, intreband daca mai crede cineva ca A.N. mai are viitor politic, ea fiind sigura ca e mort dpdv politic. Spre ciuda multora (si spre frica altora), am spus atunci si spun si acum ca AN este unul dintre putinii oameni politici adevarati pe care ii are Romania in momentul de fata, cu toate defectele lui. Si inca mai are multe de spus in politica romaneasca si nu numai. Asa ca veti avea ce sa scrieti pentru multi ani de acum incolo.

cristian Şuţu spunea...

raluca, o sa te anunt din timp cind mai merge AN pe la tribunal, ca sa-i poti aduce niste flori

Raluca spunea...

Oricum il cheama degeaba, ca nu au cu ce sa-l agate. Asta s-a vazut pana acum. Daca aveau ceva serios sau concret, trebuia sa fie inchis de mult timp.
Dar pe T.B cand o sa-l mai vedem pea-colo? A,da, am uitat, are imunitate de presedinte! O sa-i duci tu flori? Pentru ca atunci cand va cadea, va cadea de foarte sus, foarte rau si va fi definitiv.

cristian Şuţu spunea...

ce sigura esti ca am eu vreo treaba cu basescu... nu stiu daca ai obsevat, dar nu i-am pronuntat numele pe blog.

Raluca spunea...

Poate tocmai pentru ca este singurul pe care nu-l critici :) Uneori si tacerea spune ceva.

cristian Şuţu spunea...

ba nu, mi-am amintit, am o postare despre basescu. ia vezi :)

Raluca spunea...

exact ceea ce spuneam: e singurul pe care nu-l critici, desi "faze fierbinti" au fost destule de cand ai inceput sa postezi pe blog.

Raluca spunea...

Macar eu am puterea sa recunosc atat faptul ca nu-l agreez pe T.B. ca om politic, cat si ca-l agreez pe Nastase.

cristian Şuţu spunea...

nu te inteleg, sincer nu te inteleg. ce ai vrea sa spun?

Raluca spunea...

Nu vreau sa spui nimic, ci vreau sa fii impartial, pentru ca asa trebuie sa fie un ziarist corect. Iar tu esti un ziarist bun. Trebuie sa fii si corect, ca e pacat.

cristian Şuţu spunea...

mda, aici esti in avantaj. pt ca eu nu te stiu

Anonim spunea...

dc ai timp sa te uiti pe blogul lui nastase, la comentarii. ori scrie omul singur, ori suntem o tara de tampiti. e ingrozitor de scurta memoria poporului asta. pt asta ne meritam soarta.

capitan de Play spunea...

@cristi sutu> io zic ca Raluca vrea un interviu cu Adrian, asa ca pune si tu o vorba buna, ca nu te doare tasta. Si chiar asa, pe Traian nu prea l-ai laudat. Nici pe Bush Jr nu prea stiu sa-l fi criticat in ultima vreme. Pai?

cristian Şuţu spunea...

@ marius> am observat si eu :) ne meritam soarta.

@ capitan> ;)

Monica spunea...

¿de ce in tara noastra, in epoca noastra, nu putem critica pe cineva fara sa fim acuzati ca facem parte din tabara adversa?

sick, sick, sick

cristian Şuţu spunea...

nu erai in concediu, monik?

Monica spunea...

ba da, dar oamenii mai stau si locului geaba, in concediu...nu e voie?

salutari de din vale de parc guell, deocamdata!

cristian Şuţu spunea...

stiu cum e, te desprinzi greu de obiceiuri. asa am facut si eu anul trecut in tenerife. am gasit repede scuza ca nu poti face plaja la prinz si hopla internet cafe. but this is not good... :)
enjoy guell park!