luni, 17 septembrie 2007

Fac presa de 10 ani



Am descoperit recent ca am implinit 10 ani de cind sunt ziarist. Povestea a inceput la Cotidianul, pe 21 august 1997. Ciprian Ranghel (foto 4, cel din dreapta), cu care sunt coleg si acum si care lucra pe atunci la Gazeta de Sud, mi-a spus ca se fac angajari la Cotidianul. Plecase Doina Bisca de la sefia ziarului si urma sa vina Tia Serbanescu. Ioana Lupea (azi la EVZ) a fost cea care mi-a publicat primul articol (foto 2). In primele mele zile de ziarist, Ioana m-a trimis la Ministerul Transporturilor, sa ma incerce. "Trebuie sa ii iei o declaratie lui Basescu". Mi-a dat statia de emisie-receptie Motorola (pe vremea aia nu erau celulare), o hirtie in care scria ca sunt colaborator al ziarului (evident, nu eram angajat) si cu ele am luat-o pe jos pina la minister. La Biroul de presa a fost o hohot general cind le-am zis ce vreau. Biroul era plin cu ziaristi. Asteptau de vreo 2-3 zile reactia lui Basescu, cea pe care trebuia s-o obtin eu. M-am inrosit si am iesit. Ma gindeam cum sa-i spun Ioanei, prin statie, ca nu se poate, dar n-aveam curaj.
Imi aprind o tigara si, in urmatoarele citeva secunde, Basescu iese din birou si se duce la toaleta. Intru dupa el si ii pun reportofonul sub nas.
A ris, asa cum il stim, si mi-a raspuns la intrebare. Am fost singurul care a avut declaratia. Asa am devenit ziarist la redactia de pe strada Plevnei (foto 3). Peste vreo doua saptamani a venit si Ciprian Ranghel la Cotidianul. El se ocupa de ApR, si eu de PNTCD. Pe vremea aia, la Adevarul scria Oana Iurascu (foto 4, linga Ciprian), Gabi Hizo (cel din spatele lui Nicolae Ionescu Galbeni) scria la Curentul, Bogdana Paun la Ziua, Adriana Dutulescu la National, Alina Ristea la EVZ (ultimele trei in foto 5).

19 comentarii:

Anonim spunea...

haha, cat de slab era hizo acum 10 ani...

Anonim spunea...

Ce vremuri... Merci de fotografie si de amintiri. Uitasem de vremurile alea. Parca erau mai simpatice. Fotografia e facuta la Cotroceni, cred ca, in iarna dintre 97 si 98.

Anonim spunea...

bravo, tinere!eu prima stire am scris-o la EVZ in martie 1997. nu o mai am, ca nu am avut mintea ceea de pe urma sa o pastrez dar cred ca in arhive mai exista.felicitari,oricum!

Oana Dobre-Dimofte spunea...

OK, primii 10 au trecut, dar cunoscandu-te, cred ca mai urmeaza vreo 40... :D

MB spunea...

Multi ani de-acum inainte! A fost intr-un ceas bun acum 10 ani.

cristian Şuţu spunea...

@vhgd > se facea presa, intr-adevar.
@ rp > esti insensibil ;)
@ oana dobre> nu e cam mult?
@ mihaela> sarutmina!:)

Diana Tuşa spunea...

la cat mai multi! (daca asta iti doresti)
trebuie sa sarbatoresti, nu?

Anonim spunea...

Faptul ca au trecut 10 ani e de bine sau de rau? Ca ma uit la profetiile tale, cu Diaconescu, Ponta, Geoana si ceilalti, si vad ca nu-ti prea ies. Vad ca nu ai noroc la profetii. Sau tu esti responsabilul cu profetiile gresite?

Anonim spunea...

Scriai misto si atunci. FOarte haios ultimul citat. :)

La multi ani, Cristi!

Anonim spunea...

La cat mai multi ani in presa

Eu am lucrat la Cotidianul in perioada doamnei Doina Basca si Ion Ratiu.

Anonim spunea...

Ura! Ce-mi place moda asta cu fotografiile vechi...mai ales in care apar si eu. :-) Doamne, ce vremuri! Ne-au cazat taranistii intr-un hotel prabusit. Pusesera o zdreanta de covor pana la etajul 1, unde era cazat dl. Ciorbea. Nu mai stiu daca mai era atunci sau nu premier. Parca da. Iar de mancat am mancat la un restaurant unde fusese o nunta. Evident, ne-au servit cu sarmale reci si snitele rancede...Vi-l mai amintiti pe Ciorbea in discoteca, dansand? Ce imagini! Fotografiile facute atunci au ramas insa bine ascunse. Pe atunci eram la Libertatea. Iar in dreapta mea era Ovidiu Wlassopol, sotul doamnei Lia Olguta Vasilescu. Mai stiti, a trebuit sa plece de la ProTV cand cu nunta, s-a spus ca nu mai poate lucra acolo pentru ca nu va mai fi impartial...

john doe spunea...

Multi inainte!

Despre cine crezi ca vei scrie peste alti 10 ani?

Oana Dobre-Dimofte spunea...

Nu e mult deloc!

Hellene, tomata cu scufiţă spunea...

Multi inainte si felicitari pentru ca faci ce iti place. Nu toti au norocul asta. :)

Raluca spunea...

Felicitari!... La multi ani si in presa si in blogosfera! : )

Anonim spunea...

DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a ministrului justiţiei, Tudor Chiuariu

Anonim spunea...

Daca ai lucrat pe zona PNTCD putem spune ca ti-ai facut cu brio datoria. Campania turbata de presa din acele vremuri, a dat rezultate. (Dezastru-Ruina-Catastrofa)

Sa'ti spun felicitari?

Anonim spunea...

Saru'mana ca mi-ai adus aminte, si eu m-am angajat tot cam atunci, mai in toamna. Asa ca, la mine s-ar putea sa fie chiar exact zece ani! Faza tare e ca tu mi-ai spus ca se fac angajari la Cotidianul! Eram cu o colega de facultate la Eroilor si faceai un reportaj, gen ce zic oamenii pe strada despre X. Dupa ce ti-am raspuns, te-am intrebat de la ce ziar esti si daca se fac angajari la voi! Si asa am ajuns si eu la Ioana Lupea, care ne-a si angajat. Primul meu articol a fost atunci tocmai ceea ce faceai tu, reportaj pe strada: Daca mai fac romanii zacusca toamna?! Ideea Tiei Serbanescu!

Anonim spunea...

poza cu ciorbea e facuta la Scoala de vara Campulung, pe o pajiste de langa Berevoiesti. Si intradevar, acela e Wlassopol. Nici cu Oana Iurascu nu cred ca ai nimerit-o, dar fie.

Oricum Ciorbea arata superb de pe atunci, dadea bine ca nas la nunta...