luni, 23 iulie 2007

Cod rosu. Cu buline albe.

Bucurestiul va fi maine in avertizare de Cod Rosu. Nimeni nu pare sa stie exact ce inseamna Codul Rosu. Meteorologul de serviciu ne spune ca avertizarea de Cod Rosu se da atunci cind pentru doua zile consecutiv se inregistreaza prognoze de peste 41 de grade celsius. Ei, si? Dar ce trebuie facut? Ce nu trebuie facut? Ce masuri se iau? Cu-cu! Cretinii de la guvern ne anuntau simbata ca nu sunt motive sa se instituie Codul Rosu. Azi ne spun ca va fi suplimentat numarul de ambulante. Ce idioti!... Cu chiu, cu vai am gasit pe agentiile de stiri o declaratie de la viceprimarul Murgeanu, care ne spune ce se intimpla cind e Cod Rosu. "Facem un apel către populaţie să evite să iasă pe străzi. Primăriile, regiile, ghişeele furnizorilor de utilităţi sunt închise ziua, aşa că nu au motive să iasă din casă. Le sugerăm să îşi asigure proviziile - apă, alimente - seara. Din păcate, în ciuda avertismentelor, vedem pe stradă multe persoane vârstnice, care ignoră apelul autorităţilor", a declarat Murgeanu.
Eu cred ca e innaceptabil sa aflam de la Murgeanu ce trebuie sa facem cind e Cod Rosu. Sa aflam, adica, in plina canicula ce trebuie sa facem cind e canicula. Dupa mai bine de o saptamina de calduri iesite din comun. Ma uitam ieri la ceasul de la CCA si arata 59 de grade celsius. La ora 14.00. O stire Rompres de acum o ora ne spune ca in ultimele 24 de ore au murit trei persoane si peste 700 au lesinat pe strada, din cauza caniculei.
A, si inca ceva, tot de pe agentiile de stiri: "Circa 160 de Moş Crăciuni din Europa, Australia şi Japonia s-au renunit, luni, pentru al 50-lea congres mondial de la Bakken, parc de distracţii situat la nord de Copenhaga, principalul punct pe ordinea lor de zi fiind stabilirea unei date unice de sărbătorire a Crăciunului, informează AFP. "Această chestiune controversată continuă să creeze diviziuni. Unii vor neapărat să celebreze Crăciunul pe 24 decembrie, alţii vor ca acesta să fie pe 25 decembrie sau chiar pe 6-7 ianuarie, ca la ruşi. Aşa că trebuie să înţelegeţi că nu este vorba de ceva simplu", a declarat Vibeke Larsen, purtătorul de cuvânt al congresului".

5 comentarii:

Anonim spunea...

Sa faca sarbatoarea de Craciun, fiecare cand are zapada, ca o sa fie si mai rara.
Si cine n-are sa gestioneze un COD Rosu, ca e la fel de imprevizibil ca zapada Craciunului !

Anonim spunea...

http://www.protv.ro/stiri/social/afla-aici-ce-inseamna-codul-rosu.html

Anonim spunea...

Eh, de cand s-a inventat search-ul pe net orice ziarist se poate informa chiar si de acolo de unde nu exista informatii :)))
http://www.guv.ro/presa/afis-doc.php?idpresa=56005&idrubricapresa=1&idrubricaprimm=&idtema=&tip=&pag=&dr=

efectul G spunea...

chiar ma enervez...si pe caldura asta ma poti avea pe constiinta...
Adica ce vrei sa-ti faca guvernul?In afara de ambulante si sfaturi specializate de la medici? Este un fenomen natural. Nu poate guvernul sa scada temperaturile, nu poate sa -ti dea bani sa pleci in Alpi sau sa-ti puna aer conditionat..nu poate sa "ploua"...chiar si un ziarist poate intelege asta! Dar voi numai ...panica....panica..daca te uitai azi la TV, la posturile de nisa, aprope erai indemnat sa-ti faci provizii de supravietuire...niste cretini!Scuze...dar nu se poate atata inconstienta si cinism..de dragul audientei.

cristian Şuţu spunea...

jos guvernul! :))