sâmbătă, 21 iulie 2007

Buna dimineata, Cismigiu!

E dimineata. Te uiti la geam si te convingi. E bine. Te ridici din pat, te duci la baie, te speli pe dinti, faci un dus, te dai cu parfum. Te simti excelent. Vrei sa bei o cafea si sa fumezi. Eventual un "Early Morning Pipe" de la Dunhill. "Hai sa mergem in Cismigiu!" O idee buna. Ora 10. Parcul Cismigiu. Ajungi unde arata fotografia de mai jos.

Intrarea e blocata cu lant. Te uiti la ceas, iti zici: "what the fuck?" si pleci mai departe. Avem alternative. Faci citiva pasi pe linga debarcader si intri la "Ristorante Debarcader Cismigiu" (foto 2). Cauti o masa de la care sa privesti mai bine fintina arteziana. O gasesti, dar cind sa te asezi iti urla o femeie de serviciu: "Localul e inchis!!!". Il privesti nedumerit pe un chelner care tocmai aseza pe o tava doua cafele si doua ape, iar idiotul iti confirma: "Localul se deschide la 11.30-12.00. Acu se face curatenie". Mirosul parfumului cu care te-ai dat de dimineata dispare brusc. "Ai innebunit? E trecut de ora 10.00. Nu se poate sa fie inchis". "E inchis!". Nu vreau sa ma cert, nu vreau sa ma bat. Vreau sa beau o cafea si o apa rece. Imi e sete!

Ajungi la localul urmator, peste pod (foto 3). Ce bine ca nu miroase a pop-corn. Te grabesti sa te asezi la o masa, dar fata de la bar ti-o ia inainte. "E inchis!". Vrei s-o privesti in ochi, ca sa-ti dai seama daca face misto de tine, dar nu poti. Are ochelari de soare. "Ospatarul vine putin mai tirziu, dupa unspe, unspe si ceva".

Stie cineva ale cui sunt localurile astea? Si cine le-a dat dreptul sa functioneze? Stiti cumva cine e primar in Bucurestiul asta de cacat?

18 comentarii:

ciupercă spunea...

lasa cristi, tu sa fii sanatos....cum e vorba aia: "home sweet home" :)

Anonim spunea...

Pe primar cauta-l in Alpi. La ora asta cred ca isi face siesta.

Monica spunea...

si eu cand spun ca mi-as deschide un local se uita lumea crucis la mine, ca la ce mai trebuie unul, pe langa toate?
dar brutarii, cum altfel sa le spun, deschise dimineata devreme de ce nu exista? cat sa te scobori sa iei croissant, de ex;)
si daca nu exista (alta)cerere (decat a noastra)nici in cazul mentionat de tine nici in cel de care vorbeam eu?

cristian Şuţu spunea...

@monik> eu propun asa: sa cerem blogerilor informatii despre locurile unde poti lua un mic-dejun inainte de 10 dimineata. as incepe eu cu o propunere, dar jur ca nu-mi vine in minte nimic

Monica spunea...

in hoteluri:)))))

Oana Dobre-Dimofte spunea...

Vezi ca vizavi de primaria capitalei e un locsor. "Classic" ii zice. E deschis dis-de-dimineata si are o omleta mi-nu-na-ta! Enjoy! :)

cristian Şuţu spunea...

classic. unu la mina. altcineva ce mai ofera?

calator spunea...

Daca vrei sa bei o cafea dis-de-dimineata si sa admiri oamenii trecand pe strada cred ca, din pacate, singurul loc deschis este un Mac. Ala de la Roaman, de exemplu.
Mie imi place sa-mi beau cafeaua dimineata la Starbucks. Dar nu pot mereu pentru ca nici aici nu este deschis inainte de 9.
Nici la Festival 39, In spatele Hanului Manuc, nu e deschis inainte de 9...Asa ca, nu prea sunt variante :(

cristian Şuţu spunea...

vezi? nu prea ai unde...

Anonim spunea...

Cristi,placerea unei cafele dimineata,poti sa ti-o oferi in Dorobanti sau la Elements.Am mai descoperit pe Brezoianu,Salzburg cafe.
Trebuie sa recunosc ca si eu sunt robul cafelei de dimineata.Scena din Tenerife imi este foarte familiara.

Anonim spunea...

nu stiu daca e de vina primarul pentru faptul ca idiotii care au restaurantele nu se pricep la comert.si nu sunt singurii. ai fost in vacanta si ai vazut oameni care se pricep la comert. eu nu cred in masurile coercitive. piata ar trebui sa regleze lucrurile dar dupa cum vezi in romania nu exista concurenta ci doar o frumoasa impartire a teritoriului. concurenta e doar o coregrafie. dar eu tot sper ca vor veni unii care se pricep si de la care fie vor fura astia meserie fie isi vor face bagajele, vor vinde sau vor inchide.

cristian Şuţu spunea...

@ hrebenciuc > la cafe salzburg am aterizat dupa esecul din cismigiu. e foarte buna cafeaua acolo, dar nu era verdeata din parc.
care scena din tenerife? ati fost in acel karaoke-bar??

Anonim spunea...

De fapt unele nu sunt neaparat inchise,numai ca [virgula] chelnerii nu prea au chef sa serveasca inainte de program...desi cred ca politica acelui local e alta...

calator spunea...

Na ca m-am ambitionat! Am sa incerc ca in timpul liber sa fac un "search" de cafenele deschise inainte de 9 dimineata! Cafenele pentru toate buzunarele...ca alea din dorobanti sunt cam scumpe...si iti zic si tie cristi sutu, promit :)

cristian Şuţu spunea...

calatorului ii sta bine cu drumul :)

Monica spunea...

OK, ca mi-am revenit din senilitate. Caffe Latte, pe Schitu Magureanu, au si terasa, vara,langa Cismigiu...deschid parca de la 8...Crem Caffe la fel...

Anonim spunea...

-caffe latte, de senzatie! acolo este localul italienilor de 60 de ani cu fete blonde si f.f. tinere :) e de ajuns sa treci pe trotuarul de vis-a-vis, te uiti si versi din mers...+ alte fitze locale...
-sa nu stie "palatul lui sutu" cine e seful moral al debarcaderului din cismigiu !! :) chelnerii de acolo candideaza cu succes la nesimtitii bucurestiului, ceea ce nu e usor! nu am mai trecut pragul de peste un an...revenind, pe vremea cand era base primar si poposea la debarcader...eheee....succes la investigatii :D

cristian Şuţu spunea...

mersi, alexander