joi, 14 iunie 2007

Redactia mea (4)

Sorina Matei doarme doar citeva ore pe noapte. O vad uneori, cind n-am somn, online pe mess. - Ce faci? - Citesc presa. Sta uneori pina la 3 sau 4 dimineata. La fel si Hrebenciuc, caruia ii mai dam cite un link, asa, de amuzament. Sorina face televiziune de cativa ani buni si jur ca nu stiu cum rezista. Televiziunea e infernala, iar Antena cumplita. Nu cred sa existe vreun angajat din Antena care sa nu se fi certat cu toti ceilalti angajati. La Sorina am vazut cele mai interesante materiale tv, pe care de obicei si le produce singura. Imi aduc mereu aminte de o sedinta a Parlamentului, condusa de Mitrea si Melescanu. Aia uitasera microfoanele deschise si Sorina a tras tot. A iesit cacator, cum zice Sorina. Cele mai misto materiale - imi explica ea - sunt cele in care nu vorbeste nimeni din off. Legi sincroanele sau ambiantele intre ele si le lasi sa vorbeasca singure. Cautati semnatura Sorinei Matei in burtierele Observatoarelor!

7 comentarii:

Anonim spunea...

sorina e una din spaimele oricarui om politic
pentru ca e mereu pe faza, stie enorm de multe, are surse beton
asta e o combinatie cumplita pentru un politician care are niste muste pe caciula
da' ce e cu ea de nu mai scrie pe blog?
sper ca nu l-a inchis pentru ca ar fi mare pacat

Anonim spunea...

din pacate f multi ziaristi extrem de buni, poate mai buni decat cei de acum, au plecat din presa. hai sa ne amintim de alin bogdan. chiar si florin trebuia sa se recunoasca invins de talentul lui alin. si asta nu e chiar putin. exemplele sunt multe, prea multe

cristian Şuţu spunea...

da. si mie imi pare rau ca ada mesesan, alin bogdan, alina mihai au iesit din presa. sper sa se intoarca

ziarist spunea...

sa inteleg ca iti scrii memoriile Cristi?

OANA DESPA spunea...

eu cu sorina nu-mi amintesc sa ne fi certat. poate suntem amandoua prea dificile... televiziunea este un lucru fascinant, dar doar daca te prinde. te asigur ca e foarte greu sa te intorci in presa scrisa dupa ce ai gustat din prajiturica tv. sunt aici altfel de satisfactii - sa lucrezi cu imaginea, sa ai cel mai bun cadru, sa poti sa transpui in imagini o stire in exclusivitate, sa-l prinzi pe unul beat si multe altele.

sorina nu este un om de televiziune bun, este un JURNALIST FOARTE BUN. asta in primul rand cred eu ca se vede.
este un ziarist din zona politica pe care nu resusesc sa-l duca de nas "sursele". cred ca asta e cel mai important in domeniul asta si de aici apare si provocarea : sa nu fii involuntar manipulat de unul si de altul.


n.b. matei, n-am innebunit!

cristian Şuţu spunea...

@sorina> schitez numai... ;)

@ oana despa> nici eu n-am innebunit

ziarist spunea...

@oana. ok, n-ai innebunit, iti respect parerea despre mine. si stii foarte bine ca TU esti, pe Justitie, UN FOARTE BUN JURNALIST. Dupa parerea mea, ziaristii buni sunt acum DOAR in teren si fac diferenta prin sursele si prin background-ul pe care le au si prin legaturile pe care le fac. Din pacate, sunt multi ziaristi care sunt reportofoane, copii fidele ale conferintelor de presa sau pur si simplu papagali fara pic de minte. Un ziarist de genul asta nu ma intereseaza. Ma intereseaza cei care trec dincolo de cuvinte, care nu inghit sub nicio forma ceea ce li se serveste pe masa conferintei de presa si care reusesc sa arate adevarul ascuns in spatele unor oameni importanti.