miercuri, 27 iunie 2007

Pensiile nu cresc. Scad!

Stirea zilei e ca vor creste pensiile. Bla, bla, bla! In fine, Geoana si Tariceanu se lupta in draci care sa anunte primul majorarea. E vorba (se pare) de niste bani in plus pentru pensionari, astfel ca gestul lor trebuie intors cumva in voturi. Altfel spus, e vorba de o decizie de natura pur electorala. Ca doar n-avea cineva vreun dubiu ca geonelilor si taricenilor chiar le pasa de soarta pensionarilor.
Avem insa o problema. Iar problema, daca e corect pusa, ne pune in fata urmatoarei intrebari: vor creste intr-adevar pensiile?
Sa ne explicam.
Citez din stirea Mediafax de azi, de la ora 16.53: "Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care propune majorarea punctului de pensie, stabilind că acesta va fi majorat la 37,5% de la 1 ianuarie 2008, iar de la 1 ianuarie 2009 la 45%".
Desi suna cam prea tehnic, putem deduce totusi ca este vorba de o majorare. Adica de o marire. Adica de o crestere. Adica de ceva in plus.
Buuuuuun! Si acum priviti cu atentie! Va citez din Legea nr. 19 din 27 martie 200 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale. Art. 80. - (1) Valoarea unui punct de pensie reprezinta cel putin 45% din salariul mediu brut lunar pe economie, prognozat pentru anul respectiv, si se aproba prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Va sare ceva in ochi? Oare nu cumva negocierile cu scintei din ultimele zile, in care s-au implicat Tariceanu, Hrebenciuc, Geoana, Vosganian, Pacuraru etc. au fost, de fapt, pentru scaderea pensiilor? Legea existenta spune ca punctul de pensie este deja de 45% din salariul minim. In urma deciziei de azi, punctul de pensie va creste la 45% abia la 1 ianuarie 2009.
What the fuck?

16 comentarii:

Anonim spunea...

@cristi sutu> am sa incep prin a spune ca in mod real (nu ala scriptic din legea pomenita) inainte de a intra in campania electorala din 2004, guvernul de atunci a adus punctul undeva la 38% (repet, ca putere de cumparare) dupa punctuletzul respectiv a scazut in 2 ani undeva la 31-32%. Deci majorarea de fapt e o corectarare care semana mai mult cu o micsorare, cum spuneai (ca in bancul cu Volga si bicicleta atat de iubit de fostii activisti si utecisti ).

SoulThief spunea...

of of...tot nu ai invatat domnule sutu sa nu mai cenzurezi mesajele...

cristian Şuţu spunea...

nu cenzurez decit mesajele cu injuraturi ale anonimilor

SCE spunea...

Domnule Sutu, pentru a va edifica in privinta modului in care functioneaza Legea Pensiilor (in fapt a completarilor PSD) va invitam sa cititi explicatiile http://blogulsce.blogspot.com/2007/06/punctul-de-pensie.html .

Multumim ca ne-ati atras atentia asupra acestor aspecte care sunt inca neclare.

cristian Şuţu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
cristian Şuţu spunea...

Multumim din inima partidului! Ce ne-am face fara voi?
Chiar, ce ne-am face fara voi? :))

SoulThief spunea...

:) D-le sutu...nu am injurat si stiti prea bine;) dar presupun ca e placut pentru oamenii lipsiti de o importanta reala sa isi creeze pentru sine imaginea de putere cenzurand niste mesaje pe blog. Moderation of messages...off. Altfel...nu ramaneti decat un oficios.

cristian Şuţu spunea...

n-am respins, frate, nici un comentariu de-al tau!!!

SoulThief spunea...

Asa e. Netul e de vina;)

cristian Şuţu spunea...

what the fuck? spune ce ai de spus! poti relua mesajul pierdut?

SoulThief spunea...

monsieur...ziceam doar de pensii ca e bine sa creasca....ceea ce se va si intampla...si de basescu...saracul nu mai zice nimic in afara de a face pe maimuta la mare si la Bruxelles...si ma intrebam ce mai cloceste...in acelasi timp sperand sa ma luminezi matale nene sutzule in problema asta...

cristian Şuţu spunea...

I will try. Keep in touch!

SoulThief spunea...

si ca sa te pun la inima-mi obosita pentru totdeauna...scoate moderarea;) ca sa fie lumea cu adevarat libera. mesajele cu injuraturi le poti sterge ulterior;)

cristian Şuţu spunea...

ntzi

SCE spunea...

@Cristi Sutu

Si reciproca este valabila. Oare noi ce ne-am face fara dumneavoastra? ;)

PS: Oricand aveti o nelamurire, nu ezitati sa ne intrbati. Va vom raspunde cu mare placere.

Anonim spunea...

Cristi Sutu:

vezi modificari ulterioare ale legii 19:

http://www.cdep.ro/proiecte/2004/500/90/5/oug595.pdf