miercuri, 27 iunie 2007

Neputinciosii

Tariceanu si echipa lui de neputinciosi (mama, ce fatza are David ala...) sunt acum intr-o sedinta a unui "comitet national pentru situatii de urgenta". Tot e bine ca au aflat si ei ca e o situatie de urgenta. Nu stiu exact cine le-a spus. Probabil Basescu, care a tras azi-dimineata un semnal de alarma. "Situaţia din ţară mă îngrijorează şi ar trebui să fie toate instituţiile îngrijorate de seceta care se accentuează şi de efectele ei", a spus Jucatorul, care a dat si citeva cifre: 5 judetene cu seceta extrema, criza de apa in 26 de localitati si alte 10 localitati fara apa in fintini. La toate acestea as mai adauga eu dintr-o stire Mediafax: 500 de localitati fara energie electrica in urma furtunilor de aseara. Băsescu a mai arătat că prognoza pentru următoarele luni este alarmantă, seceta urmând să afecteze în septembrie două treimi din teritoriul ţării. Si tot asa...
Care credeti ca e principala concluzie la care au ajuns putin mai devreme Neputinciosii? Ne-o spune Tariceanu: "Nu e o situatie de criza". Incredibil! Ce-ar trebui sa se intimple in tara asta ca sa avem o situatie de criza? Sa saraceasca Patriciu? Sa faca Relu Fenechiu infarct?
E jenant! Oamenii astia conduc o tara. Iar Tariceanu, cu un tupeu inimaginabil, nu gaseste altceva mai bun de facut decit sa ceara elevilor, studentilor, tinerilor in general, dar si ONG-urilor "sa dea o mina de ajutor", "sa se implice mai eficient", "sa-si aduca aportul".
Jur ca l-as bate pe omul asta!

16 comentarii:

efectul G spunea...

Ciudat cum, nu-ti dai seama ca "jucatorul" doreste sa transforme in criza orice situatie de clima ...extrema.
De fapt orice se intampla in Romania trebuie transformat in criza, pentru ca, salvator, geniul politic de la Cotroceni, sa rezolve situatia.
Cei care rezolva lucrurile "asezat", fara isterie, sunt facuti neputinciosi de unul dintre cei mai prolifici jurnalisti situat intre 30 si 40 de ani, in Romania.
Cristian Sutu, este criza pentru ca ti-a fost sete in metrou din cauza caldurii si nu era Crucea Rosie sa-ti dea apa?
Sau este criza pentru ca intr-un sat din Vaslui, au secat fantinile? oricum nu aveau dupa ce sa bea apa....

Anonim spunea...

Probabil va considera ca e o situatie de urgenta cand isi va da seama ca pe temperaturi de peste 20 de grade C si fara precipitatii nu se poate schia, si ca atare nu se mai poate organiza JO de iarna in Romania. Pe de alta parte mi se pare normal sa ceara celorlati sa se implice eficient. Nu conteaza ca platim taxe si pt. asemenea situatii, acele taxe trebuie folosite in folosul prietenilor care au dat o mana de ajutor in campanie, ca doar e nesimtire sa iti lasi prietenul la greu. Si in plus are dreptate ca nu e o situatie de criza, Patriciu pana la urma nu are probleme de urma caldurii, ba mai mult acum cu noul Guvern nici nu mai e stresat. El insusi o duce bine cu aerul conditionat in birou, si pana la urma oricum aveam o mica problema cu suprapopularea ceea ce a generat o lipsa de locuinte, asa ca nu e nicio criza. Criza e atunci cand se voteaza o motiune de cenzura, sau mai scoate Basescu o dovada de coruptie a lui. Astea sunt crize adevarate de ii tremura dosul.

Anonim spunea...

Sa ma anunti daca prinzi ocazia de batuta. Ma bag cu tot cu pisica. E incredibil cata nesimtire incape in dobitocii astia...

cristian Şuţu spunea...

@ plitctisitul liberal > nu vreau sa intram intr-o disputa pe teme politice. citeste doar cele doua comentarii de sub tine.

@ ictin > Vanghelie a anuntat azi ca PSD va depune o motiune de cenzura. :)))) din pacate, nu mai e timp pt dezbatere, fiindca pe 30 iunie, adica soon, parlamentarii intra intr-o binemeritata vancanta de trei luni de zile. La multi ani!

@ anca > sa ne luam pisicile si sa protestam, zic :))

Anonim spunea...

@blog de plictiseala
Vrei sa stii unde e criza? Vineri am trecut pe la tara, pe langa Bucuresti unde am si o bucata de pamant care e un fel de izlaz pt. rudele care mai sunt pe acolo. M-am dus sa vad cum arata si ma asteptam sa il vad plin de bureni, in schimb era gol. Oamenii erau disperati sa vanda animalele ca numai aveau ce sa le dea sa manance, iar toate culturile erau la pamant. Criza nu e generata de faptul ca ne e noua cald, in fond bem apa sau stam la un ventilator ceva si ne trece. Criza e generata de faptul ca nu o sa mai avem ce manca daca continua asa.

efectul G spunea...

cred ca m-am inselat;
am facut un comentariu politic, partizan si cinic, la o postare neutra si preocupata doar de situatia grava in care se gaseste tara;
aproape ca l-am facut pe cristi sa se gandeasca ..sa intre intr-o disputa politica cu mine, parasind linia sa echilibrata.
Inca o data va spun, am gresit, iar acum meditez : Din ce material sinistru om fi facuti noi "liberalii", pentru ca, o gura de aer prospat din birou de la conu Dinu, ne imbata si ne ia mintile, de nu mai putem vedea realitatea: moare lumea pe strada iar guvernul jubileaza ca se rezolva problema suprapopularii.

cristian Şuţu spunea...

n-o sa-ti spun din ce material sinistru sunteti facuti voi, liberalii

efectul G spunea...

@ ictin > Cred ca trebuie sa te gandesti la lucruri serioase.Este momentul sa cumperi pamant in acel sat de langa Bucuresti, la preturi derizorii.Astfel vei scapa de le pieire animalele omenilor si ei vor trece cu bine peste aceasta vara cumplita.Anul viitor vor fi arendasii tai si tu, iata, ai facut o afecere buna.
Nu fiti plangaciosi si nu va luati la tranta cu ursii...mai sunt inca oportunitati in Romania.

@ palat >am o mare satisfactie;
Eram ingrijorat ca felia politica de dreapta din Romania va fi acaparata de Base & co. Insa este fals.Toti sustinatorii acestuia au mesaje profund populiste, de stanga, daca nu chiar de extrema stanga.Este bine.

Este bine ca, pentru cei multi, este foarte complicat sa proiecteze consecintele situatiilor prin care trec, asupra lor ca indivizi si sa actioneze.

Anonim spunea...

blog de plictiseala

bre, nu ti-e rusine?! voi vorbiti de stinga,nefericitilor? la liberalii lui peshte ma refer. pai ce faceti voi acum , platind santajul PSD cu miliarde de euro, totul sub generosul slogan al masurilor sociale, asta e politica de dreapta ???? sigur ca da. sint curios daca v-au dat alegatorii vostri ( tot mai putini) mandat sa negociati cu hrebenciuc. iar ce s-a intimplat in parlament azi si in CNA, trocul acela dezgustator, asta ce mai e, domnule liberal plictisit ?

efectul G spunea...

bre...dodo

1. sunt fericit cand vad astfel de comentarii si atata spirit civic degeaba.De ce, nu-ti spun, da'... e bine!
2.In politica nu totul se masoara in voturi..de fapt foarte putine se masoara in voturi si electorat, din cand in cand.
3.Despre Hrebe numai de bine..pacat ca in politica romaneasca este cam singur...celalat s-a mutat la Cotroceni.

Anonim spunea...

Mai liberal de servicu ne lasi cu aberatiile tale, ca eu personal numai de pierdut am avut pana acum din cauza spagilor luate de guvernul Tariceanu si din cauza deciziilor lui aberante. Asa ca dute in alta parte sa torni gogosi ca aici nu merge

Anonim spunea...

plictisitului

uite de-aia se va alege praful de voi. da'... e bine !

Anonim spunea...

Banuiam eu ca guvernul e de vina pentru seceta asta. A, si PNL, desigur! Ei au adus seceta, iar Basescu cel competent o va alunga dintr-o privire.
Mi se pare senzationala noua tema de atac. Ma intreb de ce oare nu aduce PNL ploaia, ca tot ei au fost de vina si la inundatii? Daca tot controleaza raul, ramul... Nu? Logic :D

cristian Şuţu spunea...

tocmai asta e problema, marius, ca ei nu fac nimic... vezi si titlul postarii

Nicole Florian spunea...

Noroc ca Basescu a tras semnalul de alarma!

cristian Şuţu spunea...

noroc bun