luni, 11 iunie 2007

Dinozaurii sensibili

Orgoliul lor e nemarginit. Daca ai putea sa nu-i deranjezi ar fi perfect. Cu nimic. Niciodata. Sa nu cumva sa-i intrebi de unde, ce si cum. Daca incerci, esti prost. "N-ai inteles nimic". Asadar, nu se face sa le vorbesti de averile lor, de tacerile si slabiciunile lor. Un jurnalist bun, deci, nu pune intrebari. Si nu constata. El oricum nu prea intelege ce se intimpla. Un jurnalist bun n-are nevoie de curaj, de drepturi, de sindicat, de familie, nici macar de salariu. Cine sunteti voi? Ar trebui sa lasam capul in jos cind ni se pune intrebarea asta. Sa inrosim cind simtim ca am putea avea curaj. Sau un salariu decent, platit, tot, pe cartea de munca. Ei sunt Dumnezeii. Si e vorba de banii lor. Intotdeauna e vorba de bani. Cine are nevoie de o lege a presei? Legea o fac ei. Va fut in gura pe toti - se spune la articolul 1. Ei au raspunsuri pentru orice, in caz ca au chef sa stea de vorba. Nistorescu mi-a spus aseara, dupa emisiune, ca regreta intilnirea cu mine, in 2001. "Daca stiam, nu te angajam". E tirziu, Cornel Nistorescu!

16 comentarii:

Comisia ALFA spunea...

haidi bre nea cornel... mata nu esti om, bre!

Anonim spunea...

Pe mine m-a luat de mana si m-a trimis la Tapalaga :), la tine cum a fost? :D
Aveam mai multa incredere in Oana Dobre, a reusit sa se "salveze" in extremis, pe final, cand s-a luat la tranta cu nea Cornel.
Oricum, dintre toti dinozaurii tarzii, Cornel chiar pare simpatic. E si greu sa nu pari simpatic in comparatie cu Cristoiu, Rosca sau alti spalatori de cadavre.

ps: Ma da pe Buscu dc nu-l intrebi de ce il trimitea pe Dan la reporteri speciali (sau ceva de genu). Pai dc i se scula lu Vantu facea Cotidianul de Bacau. Sau macar o comisie ceva acolo

cristian Şuţu spunea...

nu prea inteleg ce ziceti voi acolo. cred ca sint inca nouc dupa emisiunea de ieri :))

Iulian Enache spunea...

Mie mi-a placut emisiunea de ieri. Pana sa o vad inca mai credeam in Mos Craciun, dar m-am documentat cu Tapalaga si Nistorescu. Iar Tatulici a fost demential.

Anonim spunea...

imi pare tare rau ca nu am vazut emisiunea
desi pe de alta parte cred ca ma enervam tare daca l-as fi vazut de nistorescu
mi-am format deja demult reflexul de a schimba postul cand il vad pe cornelush sau sa intorc pagina daca mai scrie pe undeva
imi pare rau doar ca nu i-am vazut pe sutu si pe oana dobre in action
asa ca si comparatie intre ei si alalaltul...

Anonim spunea...

"Daca stiam, nu te angajam"...ce tampenie spune Nistorescu. Daca stia ce? Ca o sa-i dai cu palatu-n cap? Ca nu o sa-i spui saru'mana peste ani, chit ca vezi ce personaj este? Sunt penibili acesti dinozauri care au impresia ca detin adevarul absolut.Penibili dar plini de bani ;) .

efectul G spunea...

cristi..imi voi spune parerea mea de profan..si inginer...care din cand in cand citeste presa:

1.Singura remarca corecta a fost aprecierea de "narcisisti" foarte aplicabila tuturor celor prezenti.
2.Am observat clar ca au pierdut cu totii sensul profesiei lor, iar manifestarea lor publica penduleaza intre aroganta de stapani de cuvinte, opinii, adevar..etc si autosuficienta.
3. Marile probleme ale presei..NU INTERESEAZA PUBLICUL.Pe public il intereseaza presa, calitatea scriiturii, fasiile de adevar ce razbat din fiecare ziar...functie de pozitia SOARELUI..si cam atat.Restul discutiei e narcisism...sau si mai grav..l...a.
4.Cristi...cand te apuci sa lupti cu dinozaurii trebuie sa fi bine inarmat, sa nu le dai ocazia sa te arunce in derizoriu..si, mai ales sa te asiguri ca, plecand la lupta, ai pielea suficient de tabacita.

Unknown spunea...

mi-a luat cateva ore sa vad emisiunea "in reluare" pe site-ul de la Realitatea Tv (pentru ca s-a incarcat greu) dar shtiu ca a meritat!!!
sa-l pui tu pe dom' patron de la care ai mancat o paine intr-o pozitie atat de delicata incat sa spuna "da, am greshit, dar asta a fost in trecut!", chiar ca a meritat efortul de a vedea emisiunea :-)
si uite asha am mai invatzat inca o pilda: greselile din trecut nu se pun ... c-asa e-n presa! :-)))

cristian Şuţu spunea...

@CCB ? te scoatem la o bere, daca esti curios :))

@tiberiu> lor le place sa conduca tara asta din umbra, stii bine. daca nu sunt sunati de premier macar o data pe saptamina, o iau razna

@ plictiseala > apreciez sfaturile tale ... liberale

cristian Şuţu spunea...

sarumina, sophia!

efectul G spunea...

cred ca le apreciezi ...ironic si suficient . Dar le-am scris strict pentru a-mi vedea comentariu postat..deci pentru mine ...

cristian Şuţu spunea...

@ plictisitul > n-ai blogul tau?

efectul G spunea...

ba am...dar ma simt mai confortabil sa chibitesc...la tine, cat ma mai primesti :)

Anonim spunea...

lasati-ma si cu turcescu...si tatulici...

Anonim spunea...

Sutzule, foarte buna intrebarea pentru Nisto. Comentariul lui de dupa, cu angajarea, ca de obicei, de rahat.

Am doar un comentariu de facut la remarca cu care si Nisto si Tatulici tin neaparat sa puna la respect atunci cind sunt inghesuiti. Spun ei cam asa: ”sunteti slabi profesional, voi astia din noua generatie”. Eu cu Tatulici nu am lucrat. Cu Nisto da. As intreba citi gazetari a trimis Nisto intre 2000 si 2004 macar o saptamina la o bursa. La un curs. La orice unde ar fi putut sa invete ceva in plus. Din cite stiu eu nici unul! Daca se putea sa tragi 24/24 era ok. Fara concediu. Si pe o leafa de cacao. Pentru el o deplasare afara era un hatir. Bechir, Savin, si multi altii nu vedeau altceva decit redactie. Si-au f...t ani de zile din viata ca sa fie el smecher la contracte cu DIP, Mitrea, Nica, si altii. Iti aduci aminte ce spunea cind a scris Nahoi de magariile de la cartierul Henri Coanda. ”Sunteti proletari, ba!”

Ma opresc aici ca sa nu ma enervez mai rau!

Inca o data, felicitari pentru ca i-ai administrat un pumn in gura. Merita mai multi!!!

cristian Şuţu spunea...

Anonimule, da-ti si numele. Ca sa se stie cine-i trimite acasa pe dinozauri.