miercuri, 20 iunie 2007

De ce nu trebuie sa conduci guvernul

Trebuie sa fii putin nebun sa-ti doresti sa ajungi prim-ministru. E o corvoada pe care eu n-o inteleg. Multa responsabilitate, mult stres, multe probleme, totul pe bani foarte putini. 4583 RON - acesta este cistigul lunar al premierului. Ce poti face cu banii astia? M-am gindit la asta si am ajuns la concluzia ca, practic, nu poti face mai nimic. Sa privim mai intii cu atentie fotografiile cu premierul Tariceanu de pe site-ul guvernului. Prima observatie ar fi ca omul zimbeste nu foarte des, de unde si povara de care vorbeam. Sa privim si mai atent. Observati ca in fiecare zi premierul poarta alta cravata? Eh, dar asta e deja o mare problema. Sa facem un calcul simplu. O cravata buna costa in medie cam 50 de euro. (M-am interesat si asta e pretul corect). 50 de euro X 30 de zile = aproape 5000 RON. Altfel spus, tot salariul premierului se duce pe cravate. Bun, noi stim ca banii lui Tariceanu nu vin din salariul de la guvern. Dar nu e, totusi, foarte ciudat ca premierul, oricare ar fi el, nu poate sa-si cumpere nici macar chiloti din salariul lui?

15 comentarii:

Anonim spunea...

Nici eu nu as vrea sa fiu prim-ministru sau in Guvern , deoarce mi se pare o pierdere de timp si o lupta in continuu. Parerea mea...si eu nu sunt mare amatoare de politica. Iar in ceea ce priveste salariul lui Tariceanu..acdeptabil sa zic.

Anonim spunea...

Am ctiit pe diagonala. Tariceanu nu poarta chiloti?? :)))

Anonim spunea...

noroc cu pretenii lui Calin, ca altfel era greu... tare greu...

romana spunea...

Saracutul! Nu mai este nici reprezentantul Citroen in Romania! Oameni rai francezii astia, care au decis ca nu mai au nevoie sa ii reprezinte in afaceri unul dintre cei mai importanti oameni din stat!Sa fi pierdut multi, multi bani? Asa se pare

cristian Şuţu spunea...

@ andressa> un jurnalist bun nu citeste textele importante in diagonala ;)

@ romana> interesant...

Anonim spunea...

e ok, eu nu sunt un junalist bun oricum. cel mult o viitoare jurnalista buna. :P

cristian Şuţu spunea...

viitorul (sper sa fi)e aproape

efectul G spunea...

Ce interesante observatii.
Ma intreb totusi, Cristian Sutu s-a gandit sa-i numere si lui Base tricourile dungate?Dar oare s-a gandit ca nu prea exista politician pe Terra care sa traiasca din leafa functiei publice pe care o ocupa ?

Este aprope aceeasi situatie ca-n presa.Salariile jurnalistilor, adunate, nu depasesc pierderea financiara lunara, a institutiei de presa la care muncesc.

cristian Şuţu spunea...

@plictisit > liberal rau ce esti!...

efectul G spunea...

nu sunt rau...da mi s-a parut prima ta postare...subtire..dar e vara...am vazut ca ti-a placut si pvestea "motohomofila" a lui Liiceanu ....mai bine hai in Tenerife.

Apropo, Cotidianul, cand a aparut textul lui Liiceanu, trebuia sa se vanda cu o lamaie ( in loc de carte..etc), pentru cei mai putin sensibili intelectual, dar dotati cu senzori de greata.

Unknown spunea...

מי זה?? Pai si atunci daca abia ii ajung banii de cravate (cre `ca mai imprumuta de undeva pana la 5000 de lei sau le ia in leasing)atunci fonduri pentru consilieri de unde are?חבר זה קי! sau "stupid people said stupid things" cum il cita Dan Andronic pe excelenta sa Finkelstein. Misto poza...

Anonim spunea...

ba nu poarta alta cravata in fiecare zi. tariceanu are o cravata roz ingrozitoare pe care o poartea foarte des... pra des...
cat despre salariu, de acord ca e mic. si el o stie. dar are o motivatie puternica, care il impiedica sa renunte: iubirea pentru tarisoara asta...

cristian Şuţu spunea...

dek, cred ca n-ai fost atent. vezi ca ti-am dat un link cu albumul de fotografii pe luna mai ale premierului. poti verifica si alte luni. probabil ca intimplarea a facut ca tu sa te uiti la tv doar cind poarta el cravate roz.

Anonim spunea...

pai tariceanu isi schimba rotile la motorul sau de bainii astia. la mai multe roti... ca pe doua nu se prea descurca...

gugu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.