marți, 26 iunie 2007

Cod portocaliu

PSD a primit o avertizare de cod portocaliu. E grav, e foarte grav. In toata tara, dar mai ales in regiunea Cluj, instabilitatea atmosferica va creste si este posibil sa apara pe alocuri intensificari ale vintului ce vor lua aspect de vijelie si descarcari electrice. Pe arii extinse, indicele temperatura - umezeala va depasi pragul critic. Sondajul IMAS pe luna iunie va inregistra, se pare, un nivel record de numai 9% la intentia de vot pentru PSD. Din fericire pentru populatie, este vorba numai o avertizare. Adica o previziune, fiindca cercetarea inca nu s-a incheiat. Se mai lucreaza la date, dupa cum ne-a declarat meteorologul de serviciu. Cercetarile pe lunile trecute, insa, au evidentiat o accentuare dramatica a instabilitatii atmosferice (20% in luna martie, 17% in luna aprilie si 13% in luna mai).

20 de comentarii:

Anonim spunea...

daca si 13 si 9 sunt pe mai, care e de fapt ?

cristian Şuţu spunea...

am corectat. era o greseala :) mersi

capitan de Play spunea...

@cristi> daca-i de la IMAS m-am mai linistit, nu prea le mai cred...apropo prin nord vest s-au facut niste sondaje, care pe langa cresterea fulminanta a PDului arata si ca ungurii vor pierde locuri in CJ-uri in 2008.

cristian Şuţu spunea...

scrie despre ele. aici sau la tine.

Anonim spunea...

pai si ce daca psd merge in jos?
nu ai observat ca geoana merge tot in sus in sondaje?
si ca este cam singurul din psd cotat?
includerea lui victoras in ultimul sondaj a fost o "scapare" :D care nu se va mai repeta
la geoana deja e pregatit discursul: "dragi prieteni, e in caca partidul dar numai eu il pot scoate ca eu sunt cel mai bun"
grav nu e ca mircea incearca
ci ca pesedistii o sa il mai creada inca o data
punem pariu?

cristian Şuţu spunea...

cit timp crezi ca o sa-l mai creada?

Anonim spunea...

o sa il creada pana o sa exista o alta varianta de candidat la cotroceni
pentru ca psd asa functioneaza in interiorul sufletului sau roşu
puterea absoluta e cotroceniul si de aceea cel ce are cat de cat sanse acolo ramane tatic
contestat, hulit, injurat, scuipat dar acceptat ca lider pentru ca are "cotrocenita"
a nu avea candidat (macar din categoria vointa dar nu putirinta) este umilinta finala pentru pesedisti

cristian Şuţu spunea...

e o situatie de criza. n-as mai baga factorul cotroceni in ecuatie acum. marea lor problema e ca au intrat adiiiiiiinc in nucleul dur de 24%.

Anonim spunea...

tu cand zici nucleul dur de 24% tii cu ursul sau ce? :D
eu personal cred ca psd nu are mai mult de 15% nucleu rosu
dar pe asta se poate baza oricand si indiferent de ce zic sondajele de opinie
problema psd ca nu accepta acest 15% ca bază de la care sa construiasca
nu accepta ca a ajunge la putere singur sa fii mare si tare s-a terminat pentru psd
nu stiu sa exista in opozitie, ce sa mai vorbim
iar despre factorul cotroceni uite ce se intampla cu nastase
il vor multi inapoi pentru ca il chema adrian si nu mircea?
sau pentru ca a fost cel care "aproape" a ajuns la cotroceni si a aratat in ultima vreme ca, indiferent cum il vad unii sau altii, are cojones contra lui basescu (egal cotroceni)?
parere mea...

Anonim spunea...

intrebare filosofica: se poate si mai jos de 9 la suta? :)

cristian Şuţu spunea...

Indira, da-mi voie sa-ti raspund:

ApR a avut 25% si a disparut
PAC a avut 20% si sa disparut
PNTCD a avut 30% si a disparut.
Ciorbea a avut, in 1997, cea mai mare cota de incredere din istoria sondajelor romanesti (vreo 80%). A disparut si el.

Deci, se poate... :)

Anonim spunea...

cristi-cristi, i-ai frint inima a "x"-a oara lui mircica. asa, din cifre.

ce sa mai zic de poza dumnealui. cravata inchisa, privire pierduta, pahar abandonat. un adevarat fin de siecle :)

cristian Şuţu spunea...

:)

Anonim spunea...

Parerea mea e ca PSD-ul nu poate scadea prea mult in sondaje. Are totusi un nucleu dur format din pensionari si nostalgici ai comunismului. Plus ca am observat, dupa cum am scris si pe blogul meu, ca au inceput un atac pe fata la adresa intelectualilor. Probabil ca acest lucru ii va ajuta sa mai creasca in sondaje in randul celor mai saraci care vor considera ca ei care muncesc din greu traiesc rau, iar intelectualii care nu fac decat sa stea cu burta la soare o duc bine.
Probabil ca dupa inca 4 ani, cand va mai disparea din nostalgicii comunismului, PSD-ul sau partidul in care se va transforma (in mod sigur PSD-ul va mai suferi o transformare) e posibil sa nu prinda parlamentul.

cristian Şuţu spunea...

Nucleul lor dur s-a cam dus pe apa simbetei. asta e marea problema. oscilatii exista, dar se macina rau baza, fundatia.

capitan de Play spunea...

@cristi sutu> si dupa cum arata canicula asta nucelul dur se erodeaza si mai mult, si ce nu se erodeaza pana in septembrie are grija Nicolaescu...pana cand va trebui sa construiasca cineva stanga in Ro, ma refer la stanga adevarata, cu curente concurente in interior (marxisti, trotskisti, socialist-crestini, social-democrati, refondisti s.a.m.d.) ca sa aiba sistemul de unde alege politicieni.

cristian Şuţu spunea...

socialisti-cretini nu?

Anonim spunea...

O parte din el s-a dus, e adevart, dar inca mai exista. Si nu sunt neaparat preocupat de venirea la guvernare a PSD, in fond si PSD-ul are oamenii capabili in randurile lui, cum si celelate partide au uscaciuni. Eu insumi am votat cu PSD-ul la alegerile trecute, deoarce ramanera la putere a PSD-ului ma avantaja pe mine personal, si cum m-am gandit ca oricum oricare ar veni la putere tot fura, am votat PSD-ul. Ce ma procupa e venirea la putere a unei structuri care va urma principiile comunismului. Eu personal sunt putin ingrijorat de o tendinta in societate de a sustine "valorile" comuniste si apropierea de Rusia. Poate sunt doar putin paranoic, dar ma cam sperie un pic aceasta tendinta.

cristian Şuţu spunea...

zici ca ai votat cu PSD? hm... in fine, nimeni nu e perfect

Anonim spunea...

Cum am zis, nu am votat din cauza ca eram fan. Pur si simplu in vara de dupa alegeri se intampla sa termin facultatea. Chestia e ca eu terminam o sectie cu profil in domeniul nuclear. Acum, in PNL era Patriciu, care avea interes sa se foloseasca mai mult energie pe baza de combustibili fosili decat nuclear, si exista si un precedent in guvernarea 96-2000 cand guvernul a sistat lucrarile la Cernavoda. PSD-ul pe de alta partea avea afaceri in domeniul nuclear si avea tot interesul sa mearga bine. Asa, ca pt. binele meu, si pt. a avea un loc de munca la terminarea facultatii am votat PSD. Nu a iesit, iar la 2 zile dupa ce mi-am prezentat lucrarea de licenta, cand ar fi trebuit sa imi iau locul de munca in primire, Tariceanu a dat o ordonanta prin care s-a interzis angajarile in domeniul bugetar, si am ramas fara loc de munca. Bine ca in final mi-am gasit pe alt domeniu unde lucrez si acum imi merge bine, deci nu am chef sa mai vad PSD-ul la guvernare.