vineri, 29 iunie 2007

Cei mai nesuferiti ministri. Primii 6.

E destul de greu sa-i alegi pe cei mai nesuferiti guvernanti. Practic, toti cei 18 membri ai Guvernului Tariceanu sunt nesuferiti. Adica antipatici. Adica insuportabili. Sincer, nu-l intelegeam pe Hrebenciuc, de altfel un tip extrem de inteligent, cum de a putut vota cu toate miinile parlamentarilor PSD acest guvern imposibil. Acum, cind m-am gindit sa pun pe hirtie topul nesuferitilor, am priceput ce-a urmarit guzganul. Un guvern bun este un guvern prost. Mai rau de atit nu se poate.

Locul 1. Adrian Cioroianu, zis si "yes, yes". Priviti-i cu atentie frizura-crizantema! Cum sa nu faci gafa dupa gafa cind ai parul asta? Omul e atit de ocupat sa-si aranjeze smocurile de par incit, practic, nu mai conteaza ca spui Georgia in loc de Azerbaidjan. Fisia Gaza in loc de Tel Aviv. Sau "yes, yes" in loc sa taci dracului din gura.

Locul 2. Cristian David. Seamana ca o picatura de apa cu un chelner. Cum care chelner? Oricare chelner! Spre deosebire de Cioroianu, ministrul fara servet are parul lins, fruntea muuuuult mai ingusta si privirea taurasului Ferdinand, toamna. Mama, ce i-as face...

Locul 3. Tudor Chiuariu. Eu i-as spune Pinocchio, cu deosebirea ca eroul din poveste era totusi un personaj pozitiv. Dupa faza cu Raportul de tara, in care a cerut scoaterea aprecierilor pozitive la adresa DNA, nu m-as mira sa aflam intr-o zi ca s-a indragostit de tocatorul de hirtie de la birou. Si ca la finalul mandatului l-a luat acasica.

Locul 4. Ludovic Orban. Parul genul de om care ia mereu bataie in circiumi. Are cel mai urit par din istoria Guvernului Romaniei. Daca as fi fost frizer si m-as fi trezit intr-o zi cu Ludovic in usa frizeriei, intrebind "cit face tunsu?", as fi renuntat la meserie. (Intrebare pentru cititoarele acestei postari: va imaginati cu el in pat, jucindu-va cu degetele prin parul lui? Gizăs!)

Locul 5. Decebal Traian Remes. E obosit. Si e lent. Fratilor, omul asta iubeste atit de tare bautura incit nu putea ajunge la finalul carierei lui decit ministrul Agriculturii. Nu ma intrebati ce bea, ca nu stiu. Stiu doar ca nu s-a jenat sa intre intr-o emisiune tv fara a-si potoli in prealabil setea. Ma mir ca nu e slab.

Locul 6. Adrian Iorgulescu. Eu nu inteleg de ce parul lui are mereu culoarea castanelor... Alte nuante nu gaseste?

Va anunt cu tristete ca suntem nevoiti sa-i mai suportam pe insuportabili cel putin pina la toamna.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Cristi
Fa, te rog, corectura la Orban : ia bataie si nu i-a bataie. Nici macar asa Orban nu-mi va deveni simpatic :)

cristian Şuţu spunea...

mi-am dat doua palme:))

Anonim spunea...

Mishto idee.Eu pe ala de la Justitie l-as asemui cu Rica Venturiano( s-a facut deja comparatia intr-un ziar de azi) jucat de Beligan in 1940.
Dar ,zau, e greu de spus cine e mai enervant din guvernul asta de superenervanti, cel mai prost guven al Romaniei din toate perioadele de democratie ale tarii. Cu atit mai jenanti sunt Muppets-ii de la Antene care se straduiesc sistematic sa-i spele ( Firea,Ciudacu,Gidea si de mult expiratul Cristoiu)

Anonim spunea...

A, scuze : si David nu ti se pare ca seamana mai degraba cu un manelist ( Florin Salam, parca...sau, ma rog, cunoscatorii pot interveni) ?

cristian Şuţu spunea...

pai, sa cerem o tertza parere, obiectiva. ia spune tu, andressa, cu cine seamana david?

ciupercă spunea...

Cristi.....im ceea ce priveste jucatul in parul lui Orban....s`ar putea ca nu toata lumea sa fie de acord cu tine (a se vedea deschiderea Cancan de zilele trecute)

cristian Şuţu spunea...

gizas!!

Anonim spunea...

galeria asta arata ca politica la noi e facuta de niste insi vizibil si profund nefericiti.

Unknown spunea...

daca david e manelist, da-mi voie sa spun ca mie cioroianu mi se pare telenovelist.numele alfonso i s-ar potrivi! sau mircea radu, ca parca aduce nitel :-)
facem haz de necaz...unii spun ca avem conducatorii pe care-i meritam! :-(

Anonim spunea...

Da ma, ce figuri nasoale au si ce bine se preteaza ele la un mic character assassination :D
Uratilor, cu frezele astea vreti voi sa conduceti Romania? Cine-a mai vazut om de stat cu freza aiurea sau cu chelie?

cristian Şuţu spunea...

raule! ;)

natriuclor spunea...

fara sa fie rautacism, in ce clasa a doua radeam de colegi ca seamana cu nustiucine si ca au nustiuce freza... nu cred ca tocmai un subiect de prima pagina. ori ai facut-o din plictisala ori... te-ai muiat sutule. si erai tare simpatic