vineri, 4 mai 2007

Misterul Kondyakov

Traian Basescu face o stranie afirmatie in interviul acordat Romaniei Libere. El spune asa: "Este interesant, de asemenea, daca a fost vreo vizita a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo doua-trei zile inainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a intilnit pot spune mai multe". Foarte interesant, trebuie sa admitem. Cine este, asadar, acest Kondyakov? Pentru inceput, ne poate ajuta Google. Alexandr Kondyakov este Mare Secretar al Marii Lojii a Rusiei. Bun asa. Apoi este Chief Executive Officer la NOVOCOM, firma de consultanta si analiza politica angajata de Administratia Prezidentiala a Rusiei, dar si de guvernul rus. Tare, nu? Kondyakov este, de asemenea, consilierul presedintelui Republicii Moldova. Interesting. In timpul liber, omul ofera consultanta pentru numeroase alte structuri politice, industriale si financiare. Tot Google ne spune ca personajul a mai fost in vizita prin Romania. In 2003, spre exemplu, Kondyakov ateriza la Bucuresti, alaturi de alti masoni cu grade de Mare Maestru, pentru a-i sustine candidatura lui Eugen Ovidiu Chirovici la sefia masoneriei autohtone. Pe atunci Chirovici era subordonatul lui Adrian Nastase pe linie guvernamentala. Intr-un interviu pe care i l-a dat Mirunei Munteanu de la ZIUA in 2003, Kondyakov afirma ca Romania si Rusia "au reusit sa depaseasca o serie de vechi neintelegeri si sa se concentreze asupra intereselor comne. Acestea sunt de natura economica". Acelasi mesaj il transmitea, la vremea respectiva, si premierul Adrian Nastase. Si acum sa ne intoarcem la oile noastre. In interviul din RL, Traian Basescu il descrie pe Dinu Patriciu cu urmatoarele: "Un oligarh care vede capitalismul prin prisma titeiului adus din Rusia".
Ei, acum lucrurile va sunt un pic mai clare?

6 comentarii:

Iulian Enache spunea...

Da. Adica cum?
Glumesc. Foarte misto legatura facuta.

Unknown spunea...

esti foarte tare, mai sutule! pentru a cata oara? :-)

Anonim spunea...

facem pariu ca in urmatoarea perioada o sa il vedem pe cosmin gusa zburdand pe la televiziuni si spunand ca ne-am batut joc de relatia cu rusia?
prietenii prietenilor rusilor stiu de ce...

Allin spunea...

Interesanta legatura, dar nu se cade ca un sef de stat, chiar si suspendat sa indruge povesti cu agentruile straine care vin si ii fac rau tarii. Traian Basescu este o persoana prea mica pentru Rusia.
O alta legatura facuta din acest articol gasesti aici.

Alexandru Duca spunea...

Baiatul asta, e coleg prin niscaiva asociatie europeana, cu ...Bogdan Teodorescu.
Oamenii care se cunosc, se ajuta?

DAN spunea...

Sunt convins ca de fapt Putin e in spatele demiterii lui Basescu. Atunci cand Base se lua de Mama Rusia, vroia sa scoata din functie "monopolul gazului rusesc"... Sigur Putin il considera pe BAsescu atat de important incat sa intervina pentru a crea un astfel de scenariu .... Vise fratilor. Base si-a tras-o singur, prin atitudine si limbaj si incep sa am dubii in privinta referendumului, daca chiar va fi atat de iubit de popor. Ramane sa vedem.