vineri, 25 mai 2007

Sezonul basinilor.

Eu cred ca Vasile Dincu, sociologul, are dreptate: politicul e falimentar! Majoritatea 322 a fost facuta de ris pe 19 mai. Constitutia sau bunul-simt ar trebui sa declare acum stare de insolvabilitate. Din carti aflam ca insolvabilitatea se declara atunci cind "bunurile" - pe care le pot oferi azi partidele - "au o valoare mai mica decit totalitatea obligatiilor care ar urma sa fie satisfacute cu acele bunuri". Aici am ajuns. Aici ne-au adus: bunurile politicului actual sunt nevaloroase. Altfel spus, politicul nu mai poate.
Ce e de facut? Solutia cea mai simpla este intoarcerea la popor. Pina la noi alegeri mai sunt insa 18 luni. Mult. Iar dezastrul prea mare. S-ar impune, in consecinta, alegeri anticipate. Din pacate, anticipatele sunt iluzorii. Tot ei, vesnicii 322, au facut regula celor 3 guverne care sa cada pentru a putea fi dizolvat Parlamentul. Guvernul Tariceanu plus alte doua guverne. E, deci, aproape imposibil. Pentru ca PSD, care are reprezentare de 32% in Parlament, nu se bucura in sondaje decit de 17%. Pentru ca le e bine in fotolii celor 322. Pentru ca nu exista onoare.
Ramine, deci, sa mergem inainte cu actualul politic. Inca 18 luni. Urmeaza o perioada dificila. Ne vor conduce orbii, surzii si mutii. Riscurile sunt mari. Iar Traian Basescu e singur. N-are adversar. Ceea ce e si mai grav.
Vom auzi multe basini in urmatoarele 18 luni.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu am încetat să cred că lucrurile se pot schimba în România. Nu cred că vreo formaţiune politică va fabrica vreodată un om corect care să nu ţină de interesele vreunui partid, nici măcar de cele ale propriului partid.

Până una alta, viaţa fiecărui român merge cu paşi de furnică ori de rac...