marți, 15 mai 2007

Ce nu-mi place la EVZ

In primul rind... lenea. O redactie care ar trebui sa pulseze asurzitor e parca lovita de soare. Cind deschid EVZ ma simt ca la plaja. E bizar. Sa-i pui pe Florin Ciornei si pe Emilian Isaila sa scrie editoriale despre PSD e ca si cum ai pune-o pe Leonida Lari sa conduca o sedinta de guvern. N-am mai citit de mult in EVZ un text fata de care sa simt ciuda jurnalistica. La fel si cu blogurile EVZ. Tot dau click degeaba. Silviu Sergiu n-a mai avut nici o idee din 2 mai. Si lui Florian Bichir i s-a inmuiat pixul. El n-a mai postat din 1 mai.
In al doilea rind... prostia. Cea mai importanta redactie din tara a ajuns si cea mai placida. Explicatia e simpla: lipsa de singe-n instalatii. Inca cel mai bine vindut ziar serios este scris de cei mai slabi ziaristi de pe piata.
Ar mai fi si altele. In fine...
Unde-s vremurile de altadata, in care puteai citi articole semnate Dan Andronic, Cristian Grosu, Catalin Blebea, Liviu Avram?...via Coltul Rosu

6 comentarii:

Anonim spunea...

Bai Sutule, m-a sunat cineva sa-mi semnaleze postarea asta si da-mi voie sa-ti spun ca, probabil fara intentie, mi-ai facut o mare si frunoasa surpriza: mi-ai adus aminte de tinerete :-). Stirea asta are o vechime intre 12 si 15 ani, adica dateaza din perioada 1992-1995, cat am fost io la evz. Dateaza din perioada in care Cristoiu era gras, slinos la par, purta blugi cu manseta intoarsa si buimacea definitiv tot ce se chema pana atunci presa cotidiana. Daca ai fost parte a acelei revolutii in presa, e foarte greu sa te jenezi de ce scriai atunci :-). De aceea te rog: daca mai ai asemenea mostre, te rog sa le postezi pe blog, sau macar sa mi le trimiti pe mailul personal. It's a piece of history, man, pe care numai insistenta unuia ca tine le poate recupera. De aceea, drept multumire pentru efortul tau, iti urez ca peste 12-15 ani, sa vina un tanar reporter care, interesat de cariera ta, sa posteze pe blogul lui, indiferent de motive, articolele pe care le scrii tu in ziua de azi. Crede-ma, nu poti avea recunoastere mai solida a carierei tale.
P.S. Nu stiu ce s-a mai ales de Blebea, despre Grosu o lasam cumva in discutie, dar sa ma pui pe mine pe aceeasi lista cu Dan Andronic dovedeste fie carente de documentare, fie altceva :-)

cristian Şuţu spunea...

Cu multa placere, Liviule!

P.S. Blebea e director general la Realitatea TV (in acelasi trust cu noi, deci). Grosu nu mai e redactor sef la Cotidianul (stii asta, desigur). Andronic face afaceri foarte profitabile, lucrind cu muuuuuuulte firme serioase, dar si cu partidele politice. Sa nu te jeneze alaturarea numelor. Oricine a trecut pe la EVZ a ajuns bine, ca sa zic asa. Mai putin noi doi... :)) Dar noi tot insistam sa scriem stiri.

Oana Dobre-Dimofte spunea...

Ia uite, bre, si pe vremea aia era obsesia anticipatelor! :)))

Anonim spunea...

mai oana dobre, esti sigura ca te referi la subiectul in discutie?

Oana Dobre-Dimofte spunea...

Nu, ma refer la celalalt lucru relevant din fotografie: titlul de sub articolul tau. :)

Coffeetea spunea...

permite-mi: :)))