duminică, 8 aprilie 2007

Nepotriviri - 2

Vreau sa duc mai departe postarea din 14 martie. Nu stiu de ce, dar simt nevoia sa vorbesc despre nepotriviri. Galagia de la slujba de Inviere de azi-noapte mi s-a parut un bun exemplu de nepotrivire. N-am fost la multe biserici de Pasti, dar pe unde am fost era galagie. Nimeni nu parea sa asculte ce aveau de spus preotii. Chicoteli, strigate, discutii la mobil, risete. Ne-liniste. Am plecat de acolo si am dat peste alte lucruri nelalocul lor. Spre exemplu, am observat ca masina mea e ingropata in nisip. Sta nefolosita doar de vreo trei zile in fata blocului. Atit de mult praf s-a strins pe ea de zici ca n-am pornit-o de trei luni. Locul prafului nu e pe masina mea! E anormal. La fel ca prezenta in guvern a unor nulitati precum vosganian, orban, melescanu, adomnitei, iorgulescu etc.
Nelalocul ei mi se pare si situatia lui Carol Sebastian. Un jurnalist pur-singe, care inca sta pe-acasa (oare in somaj? nu stiu, mi-a fost jena sa vorbesc cu el despre asta). Nepotrivita este si auto-exilarea lui Dan Tapalaga la Cluj. Unul dintre cei mai buni ziaristi pe care i-am intilnit vreodata scrie acum la gazeta de perete. Stiu ca oricit de tare ar nega, el nu vrea Cluj. Locul lui nu e acolo.
Ah, era sa uit: este groaznic de deplasata noua adresa a ziarului Cotidianul. La dracu'n praznic, imi ia mai bine de o ora sa ajung de acasa la birou. Daca un expert in eficienta ar pune la socoteala si desele intreruperi de curent electric, intirzierile livrarilor de pizza, accesul pe acoperis la fumat (ca sa nu dau decit citeva exemple) ar putea ajunge usor la concluzia ca mai bine as lucra de acasa.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sutu are dreptate, dar nu mereu. E nepotrivit ca Tapalaga si Sebastian sa fie exilati in ei sau in Cluj. E nepotrivit sa poluezi slujba de inviere cu gandul si cu fapta, imbracat de club, cu telefonu+n ureche. Pentru mine adresa Cotidianului e cu www, nu cu Reinvierea, iar de masina plina de praf nu ma intereseaza, ca n-am.

cristian Şuţu spunea...

vreau sa citesc nepotrivirile tale, bianca. lista e deschisa inca pentru toata lumea